Werkwijze
De therapie wordt altijd gestart met een probleemverkenning.
Voor elke cliƫnt of gezin of echtpaar bekijken we vervolgens welke behandelmethode het meest geschikt is en past bij de specifieke problematiek.

Bij de individuele trajecten maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie en acceptance commitment therapy.
Bij problemen op het volgende gebied kunt u bij mij terecht:
- relatieproblemen op partner- en gezinsniveau
- Burn-out klachten
-Angst klachten
-Autisme
-Depressie
-Levensfaseproblematiek
-opvoedingsvragen

Samen stellen we doelen op waaraan u tijdens de behandeling aan gaat werken. Doelen zijn bijvoorbeeld; het verkrijgen van inzicht, het leren omgaan met moeilijke situaties of gevoelens, en het leren van nieuwe vaardigheden, het werken aan meer verbinding, verminderen van ruzies, het verbeteren van de communicatie binnen de (partner)relatie. Naast een gedragsmatige aanpak maak ik gebruik van de EFT  (Emotionally Focused therapy). Ook zal ik vaak samen met u onderzoeken hoe uw socialisatie, belangrijke eerder opgedane ervaringen, van invloed kunnen zijn op huidige ingeslepen patronen, om deze vervolgens te doorbreken.

Vaak krijgt u opdrachten en oefeningen mee, waarmee u of u samen thuis aan de slag kunt gaan. Deze opdrachten kunnen u helpen in het dagelijks leven toe te passen wat er in de therapie besproken wordt.

Tussentijds bespreken we met elkaar of de behandeling voldoende voortgang heeft en of de ingeslagen weg nog steeds de juiste is. Zo nodig stellen we de werkwijze bij. Mocht er meer gespecialiseerde hulp nodig zijn, dan zorg ik in overleg met u, voor de juiste doorverwijzing.

U kunt zich aanmelden en een afspraak maken of meer informatie opvragen via de mail of bellen of appen: mariekekuipers@xs4all.nl/ 0641374688

Tarieven
Relatietherapie en gezinstherapie kost voor 75 minuten 160 euro.
Individuele coaching particulier voor 60 minuten: 100 euro.
Individuele coaching zakelijk voor 60 minuten: 140.
Ik ben vrijgesteld van btw


Afspraken die minimaal 48 uur van te voren worden geannuleerd worden niet in rekening gebracht. Bij een afmelding later dan 48 uur, reken ik de helft van het tarief.